Om oss

Jakobsbergs Gård är en vacker 1700-talsgård i skön miljö, centralt beläget med fem minuters gångväg från Bredängs tunnelbana. Jakobsbergs Gård har tre olika hus med lokaler som hyrs ut till föreningar, privatpersoner och företag  för olika evenemang som bröllop, fest, dop, kurser, konferenser mm.
 Alla tre husen är trots sin ålder mer eller mindre handikappanpassade med ramper,  hörselslinga och toaletter med armstöd och plats för rullstol.
På Jakobsbergs Gård tillåter vi oss att hålla ett mänskligt tempo och vi försöker också skapa plats och tillfälle för samtal. Vi tror också att detta lite lägre tempo faktiskt smittar av sig på våra gäster i form av trevnad vilket i slutänden gynnar oss alla.
 

Garveriägaren och affärsmannen Jacob Gravér har bott på Jakobsbergs gård. Alice Quensel har under många år trampat tiljorna på Jakobsbergs gård. Historiskt intressanta personer har bevistat Jakobsbergs gård när den tidigare i folkmun kallades Ulvgryte.
Stadsmuséet har deponerat en serie underbart vackra vägg-målningar på Jakobsbergs gård i huvudbyggnadens Jacobssal.  
För oss känns det viktigt  att Jakobsbergs Gård med sina vackra festlokaler, exteriör och interiör kan bevaras, så att nuvarande och kommande släkten kan ta del av dess historiska arv och skönhet.